Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
NYÅRSAFTON TIPS Dryckestips till desserterna hitt
ar du på buffe.se En superenkel dessert som du svänger ihop på bara 4 ingredienser! CITRUSSVISS 4 PERSONER / 15 MIN Skala 2 citrusfrukter t ex röd grapefrukt och apelsin med kniv och skär ut filéer. Fördela ½ liter citronsorbet i 4 skålar eller glas. Toppa med citrusfrukterna, 2 dl vispad grädde och 10–12 krossade maränger. TIRAMISU AFFOGATO 4 PERSONER / 30 MIN Vispa ihop 250 g mascarpone, 1 dl vispgrädde, ½ dl florsocker och 2–3 msk amaretto. Fördela i 4 glas och ställ i kylen. Bryt 8 savoiardikex i bitar och lägg på krämen vid servering. Lägg på en kula vaniljglass och pudra över kakao. Toppa med varm espresso eller starkt kaffe vid bordet. KOLAPAJ MED NÖTTER 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 125 g kallt smör 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker 1 ägg vispad grädde till servering Nötkola 200 g smör 3 dl strösocker 2 dl ljus sirap 6 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker ½ tsk salt 3 dl blandade rostade nötter GÖR SÅ HÄR TIPS Toppa gärna pajen med lite flingsalt. 19 BUFFÉ #12/2022 1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke med mjöl, florsocker och ägg. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 1–2 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen på en mjölad bänk och klä en pajform, ca 28 cm i diameter, med degen ända upp till kanterna. Nagga botten och ställ pajformen i kylen 1 timme. 2. Sätt ugnen på 200 °C. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills det fått fin färg. Låt svalna. 3. Nötkola: Blanda alla ingredienser till kolan utom nötterna i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på medelvärme till 122 °C 20–30 minuter, rör då och då. Ta från värmen och rör ner nötterna. Häll nötkolan i pajskalet. Låt svalna helt och ställ i kylen minst 3 timmar. 4. Ta fram ca 30 minuter före servering och servera med vispad grädde.
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.