Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
TIPS Receptet funkar fint även med ryggbiff eller
fläskfilé. I glaset Nyårsaftons mest klassiska varmrätt genom tiderna kräver lika klassiskt rödvin i glasen. Det naturliga och mest konservativa valet är röd Bordeaux, gärna med lite ålder, men den här koncentrerade typen av vin finns även från bland annat Toscana, Kalifornien och Stellenbosch. Glöm inte att lufta vinet i karaff och servera i stora glas . Även en alkoholfri pale ale eller humlig lager passar. OXFILÉ MED CAFÉ DE PARIS-SMÖR OCH ROSTAD POTATIS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 600 g oxfilé, gärna mittbiten 1 kg fast potatis 150 g haricots verts olja, smör salt, svartpeppar Café de Paris-smör 150 g rumstempererat smör 1 riven vitlöksklyfta ½ dl hackad persilja ½ msk torkad dragon 1 msk dijonsenap 1 krm cayennepeppar 1 tsk worcestershiresås 1 msk tomatpuré 1 msk konjak GÖR SÅ HÄR 1. Café de Paris-smör: Rör ihop alla ingredienser med 1 krm salt. Forma smöret till en rulle i plastfolie och lägg i kylen. 2. Skala och skiva potatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg i kallt vatten. Sätt ugnen på 125 °C. Krydda oxfilén med 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Stek i 2 msk olja och 2 msk smör tills den får färg runt om. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen 30–45 minuter beroende på tjocklek eller tills innertemperaturen är 56 °C. Låt köttet vila minst 30 minuter. 3. Höj ugnstemperaturen till 225 °C. Häll av och torka potatisen torr med en ren kökshandduk. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med 2 msk olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar och sprid ut på plåten. 16 BUFFÉ #12/2022 Ställ in i mitten av ugnen 20–25 minuter, tills potatisen är gyllene. Rör om efter halva tiden. Ta ut potatisen och sätt ugnen på 225 °C övervärme/grill. 4. Stek haricots vertsen i 1 msk olja ca 1 minut tills de får färg. Lägg potatisen och bönorna i en ugnsform. Skär oxfilén i ca 1 cm tjocka skivor och skiva smöret. Lägg köttet och smöret på potatisen och bönorna. Ställ i ugnen 2–3 minuter tills smöret smält lite. Servera direkt.
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.