Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran. RÅVARA I FOKUS Gyllene TIPS Välj frysta örter för ett billigare alternativ. MUSSLOR MED SAFFRAN OCH FÄNKÅL 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER RECEPT SOFIA NILSSON STYLING HEDVIG BILLENGREN LINDENBAUM FOTO SIMON BAJADA Låt saffran ta plats som smaksättare i recept för både vardag och helg: från krämigt kokosris med kyckling till silkeslen crème caramel. 2 kg blåmusslor 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 kruka persilja 25 g smör 1 förp saffran ½ g 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt, svartpeppar bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Om någon har öppnat sig så knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva fänkålen. Grovhacka persiljan. 3. Fräs lök, vitlök och fänkål i smöret i en stor gryta eller kastrull några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt saffran och rör om. Häll ner musslorna och vinet och sätt på lock, låt koka kraftigt 2–3 minuter eller tills musslorna öppnar sig. Lyft upp musslorna i en skål, släng de som inte öppnat sig. 4. Tillsätt grädden och låt koka ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll den varma såsen över musslorna och strö över persiljan. Servera direkt med bröd och gärna aioli. receptskatter 30 BUFFÉ #12/2022
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.