Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
KYCKLING MED KOKOS- OCH SAFFRANSRIS OCH GRANATÄPP
LE 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER MISSA INTE Familjens nya 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 600 g kycklinglårfilé 1 förp saffran ½ g 4 dl basmatiris 1 förp kokosmjölk 400 ml 1 dl granatäpplekärnor ½ dl hackade pistagenötter ½ dl hackad persilja olja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kycklingen runtom i 2 msk olja i en stor stekpanna eller gryta med lock tills den får färg ca 5 minuter, krydda med ½ tsk salt och ½ tsk peppar. 2. Lyft upp kycklingen och tillsätt lök och vitlök i pannan. Stek tills löken mjuknar. Tillsätt saffran och ris och fräs några minuter. 3. Häll på kokosmjölk, 5 dl vatten och 1 tsk salt och blanda runt. Lägg på kycklingen och sätt på lock. Låt sjuda 15–20 minuter på svag värme eller tills riset är klart och innertemperaturen på kycklingen är 72 °C. 4. Toppa med granatäpple, pistage och persilja. Servera gärna med yoghurt. vardagsfavorit där hela rätten lagas i en och samma gryta. 32 BUFFÉ #12/2022
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.