Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.
SOFIAS SPANING julens restmacka När du tröttnat p
å julskinkan i mellandagarna är mitt bästa tips att låta den ta plats i en cuban sandwich! Vill du se fler av Sofias spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. CUBAN SANDWICH 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 baguetter 4–6 hela saltgurkor 4 msk senap ca 16 skivor ost t ex cheddar 8 skivor julskinka eller kokt skinka GÖR SÅ HÄR 1. Dela baguetterna på mitten och halvera längsmed. Skär gurkan i skivor längsmed. Bred på senap på alla bröd och fördela osten på. Lägg saltgurka och julskinka på hälften och lägg ihop. 2. Grilla i en smörgåsgrill eller stek i lite olja i en stekpanna. Dela mackorna på hälften och servera direkt. TIPS Har du toastbröd i frysen? Använd det istället för baguette. Sofia Nilsson, receptkreatör TÄVLA OM BOKEN VÄXTBASERAT Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Växtbaserat” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Växtbaserat”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 december. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken växt utvinns saffran från? A En buske B En blomma C Ett träd 2. Vad är flat white? A En marängdessert B En smoothie C En kaffedryck 3. Vad kallas brysselkål också för? A Tulpankål B Rosenkål C Knoppkål Rätt svar från Buffé #11: 1. 2011 2. Ett naturligt konserveringsmedel 3. Bröd Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #01 kommer 19–20 januari. 39 BUFFÉ #12/2022 RECEPT SOFIA NILSSON STYLING HEDVIG BILLENGREN LINDENBAUM FOTO SIMON BAJADA