Buffé 1
Buffé JULENS NYA HJÄLTAR Krämig ricotta med apelsi
n och färggrann rotfruktsgratäng
Buffé LAGA MED LINGON Säsongens bär nummer ett! Lå
t lingonet ta plats i söta och salta recept.
Buffé SÖT, SÖTARE, SÖTAST Håller du med om att god
iset är det bästa med julen? Hitta inspirationen här.
JULBAK SNÖKAKOR 15 STYCKEN / 30 MIN INGREDIENSER
och rör ihop till en slät smet. Tillsätt kaffe och flingsalt och rör ihop. 2 ¾ dl florsocker 3 ½ dl mandelmjöl 2 msk kakao 2 äggvitor ½ msk starkt kaffe eller espresso ½ tsk flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda 2 dl florsocker, mandelmjöl och kakao i en bunke. Tillsätt äggvita 2. Klicka ut smeten med en matsked i en skål med resten av florsockret. Rulla bollarna lätt, lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till något. Sikta över florsockret som är kvar i skålen. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter. Kakorna ska vara torra utanpå men sega inuti. TIPS Spara de överblivna äggulorna och använd i exempelvis en majonnäs. 30 BUFFÉ #11/2022 VIT CHOKLADBRÄCK MED PISTAGE CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 300 g vit choklad 1 ½ dl rice krispies 1 ½ dl torkade tranbär 1 dl pistagenötter 1 msk finrivet apelsinskal 1 tsk finrivet limeskal 1 tsk flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Smält den vita chokladen och låt den svalna lite. Blanda rice krispies med hälften av tranbären, hälften av pistagenötterna och apelsinoch limeskal. Vänd ner chokladen och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 2. Strö över resten av tranbären, pistagenötterna och flingsaltet. Låt stelna i kylen och bryt eller skär i mindre bitar. TIPS Toppa chokladbräcket med de nötter och torkade frukter du har hemma.
Buffé GLAD THANKSGIVING! Lär dig mer om den amerik
anska traditionen och ta del av receptinspiration.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ett besök hos Skåne-möllan,
förmåner för dig som stammis och ett extra gott sortimen