Buffé 1
Buffé JULENS NYA HJÄLTAR Krämig ricotta med apelsi
n och färggrann rotfruktsgratäng
Buffé LAGA MED LINGON Säsongens bär nummer ett! Lå
t lingonet ta plats i söta och salta recept.
Buffé SÖT, SÖTARE, SÖTAST Håller du med om att god
iset är det bästa med julen? Hitta inspirationen här.
Buffé GLAD THANKSGIVING! Lär dig mer om den amerik
anska traditionen och ta del av receptinspiration.
THANKSGIVING PUMPAPAJ 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER Pajdeg 150 g kallt smör 3 dl vetemjöl 1 ¾ dl havregryn 1 msk strösocker 1 krm salt Fyllning 700 g skalad och urkärnad pumpa 2 stjärnanis 1 kanelstång 3 ägg ¾ dl rörsocker ¾ dl farinsocker 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 4 tsk majsstärkelse 2 krm salt 1 ¼ dl vispgrädde ½ dl mjölk (3 %) lättvispad grädde eller glass till servering GÖR SÅ HÄR 1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda alla ingredienser till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt 2–3 msk kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen tunt mellan två mjölade bakplåtspapper. Klä en pajform ca 35 x 11 cm eller ca 25 cm i diameter med degen och skär bort överflödig deg. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen ca 20 minuter. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sänk temperaturen till 175 °C. 3. Fyllning: Skär pumpan i mindre bitar och lägg i en kastrull med stjärnanis och kanelstång. Fyll med vatten så det täcker och koka tills pumpan är mjuk ca 20 minuter. Häll av i ett durkslag, låt rinna av ordentligt. Plocka bort stjärnanis och kanelstång, lägg pumpan i en bunke och mixa slätt. Vispa ägg, rörsocker och farinsocker poröst några minuter med elvisp. Vispa ner pumpapurén, kanel, ingefära, majsstärkelse och salt. Blanda ner grädde och mjölk och rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter eller tills fyllningen har stannat. Låt svalna helt. Pudra gärna pajen med kanel och servera med grädde eller glass. VÄLJ SVENSKT Pumpasäsongen är här! Håll utkik efter svensk pumpa när du handlar.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ett besök hos Skåne-möllan,
förmåner för dig som stammis och ett extra gott sortimen