Buffé 1
Buffé JULENS NYA HJÄLTAR Krämig ricotta med apelsi
n och färggrann rotfruktsgratäng
Buffé LAGA MED LINGON Säsongens bär nummer ett! Lå
t lingonet ta plats i söta och salta recept.
Buffé SÖT, SÖTARE, SÖTAST Håller du med om att god
iset är det bästa med julen? Hitta inspirationen här.
Buffé GLAD THANKSGIVING! Lär dig mer om den amerik
anska traditionen och ta del av receptinspiration.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ett besök hos Skåne-möllan,
förmåner för dig som stammis och ett extra gott sortimen
SOFIAS SPANING gyllene juldrömmar Mitt bästa rece
pt på extra fluffiga kärleksmums – i en klargul och ljuvligt saffransdoftande kostym! Vill du se fler av Sofias spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. SAFFRANSMUMS CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 ägg 3 ½ dl strösocker 1 förp saffran ½ g 4 ½ dl vetemjöl 2 ½ tsk bakpulver 175 g smält smör 1 ½ dl mjölk riven kokos Glasyr 50 g smält smör 1 msk vaniljsocker 5 dl florsocker ca 3 msk citronjuice eller vatten GÖR SÅ HÄR RECEPT SOFIA NILSSON STYLING SARA AASUM HULTBERG FOTO ELIN SYLWAN TÄVLA OM BOKEN FRUKOST HELA DAGEN Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Frukost hela dagen” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Frukost hela dagen”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 november. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket år öppnade restaurangen Grød? A 2010 B 2011 C 2012 2. Vad är bensoesyra? A Ett rengörningsmedel B Ett sötningsmedel C Ett naturligt konserveringsmedel 1. Sätt ugnen på 175 °C. Vispa ägg, socker och saffran pösigt i en bunke. 3. Vad utgör basen i stuffing? A Bröd B Ris C Kål Rätt svar från Buffé #10: 1. Bröd 2. Alperna 3. 14 Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #12 kommer 19–20 december. 47 BUFFÉ #11/2022 Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggblandningen tillsammans med smör och mjölk. Vispa till en slät smet. 2. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 25 x 35 cm. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna. 3. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stelna. Skär kakan i rutor. Sofia Nilsson, receptkreatör