Buffé 1
Buffé JULENS NYA HJÄLTAR Krämig ricotta med apelsi
n och färggrann rotfruktsgratäng
Buffé LAGA MED LINGON Säsongens bär nummer ett! Lå
t lingonet ta plats i söta och salta recept.
Buffé SÖT, SÖTARE, SÖTAST Håller du med om att god
iset är det bästa med julen? Hitta inspirationen här.
Buffé GLAD THANKSGIVING! Lär dig mer om den amerik
anska traditionen och ta del av receptinspiration.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ett besök hos Skåne-möllan,
förmåner för dig som stammis och ett extra gott sortimen
ICAs EGNA SIDOR N först till kvarn! Svenska mjöle
r och havregryn av högsta kvalitet! Förädlade hos Skåne-möllan i nordvästra Skåne kan du vara säker på att produkterna du valt är riktigt bra. Vi fick en pratstund med Anders Persson, vd på Skåne-möllan. SKÅNE-MÖLLAN ÄR ETT mindre, innovativt kvarnföretag i byn Tågarp i nordvästra Skåne som förser såväl bageri- som livsmedelsindustrin och detaljhandel med mjöler och havregryn. Deras vision? Att vara en effektiv och lyhörd leverantör. Verksamheten firar i år 50 år i kvarnbranschen och förädlar drygt 55 000 ton spannmål per år. Vad gör era produkter till de bästa? – Med eget laboratorium för spannmål och mjölanalyser säkerställer vi dagligen att våra produkter håller en hög och jämn kvalitet. Vi har tuffa krav på det spannmål vi köper in och väljer ut det genom noggrann analys av förprover som sedan följs av kontinuerlig provtagning. Att vi tillverkar säkra livsmedel övervakas ytterst genom den certifiering enligt Global Standard for Food Safety som vi genomgår årligen. Skåne-möllan är även certifierade för ekologisk produktion samt anslutna till KRAV. Vilka är fördelarna med ert geografiska läge? – Vi finns i Tågarp, mellan Helsingborg och Landskrona, i en mycket bördig jordbruksbygd nära den allra bästa spannmålsråvaran. Mer än 90 procent av den spannmål vi förädlar kommer från nordvästra Skåne och inom 10 mils radie. Även elektriciteten vi använder är lokalt producerad och kommer från ett vindkraftverk ca en mil sydost om kvarnen. Lokalt är hållbart! Varför är det bra att välja spannmålsprodukter producerade i Sverige? – Du bidrar till en levande landsbygd! I Sverige har vi idag en självförsörjningsgrad på spannmål som överstiger 130 procent vilket är positivt ur ett beredskapsperspektiv. Alla produkter vi tillverkar för ICA är märkta så att det tydligt framgår att de är från Sverige. 45 BUFFÉ #11/2022 ANDERS PERSSON BOR: Kågeröd GÖR: Vd på Skåne-möllan FAVORITMJÖL: Vetemjöl Special, med det bakar jag helst surdegspizza! På ICA är vi stolta över vårt samarbete med lantbrukare och matproducenter i hela landet. När du väljer svenskoch lokalproducerad mat, då hjälper du också till att skapa förutsättningar för en god morgondag. R I C A s E A G S I D O