Buffé 1
Buffé JULENS NYA HJÄLTAR Krämig ricotta med apelsi
n och färggrann rotfruktsgratäng
Buffé LAGA MED LINGON Säsongens bär nummer ett! Lå
t lingonet ta plats i söta och salta recept.
Buffé SÖT, SÖTARE, SÖTAST Håller du med om att god
iset är det bästa med julen? Hitta inspirationen här.
JULBAK CHOKLADKOLA MED MINT OCH KROSSADE KAFFEBÖN
OR 24 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör 1 msk kakao 2 dl vispgrädde 3 dl ljust muscovadosocker 1 dl ljus sirap 100 g hackad mjölkchoklad ½ tsk flingsalt 1 ½ tsk pepparmintsarom 2 msk kaffebönor 200 g smält mjölkchoklad GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kakao, grädde, socker, sirap, hackad choklad och flingsalt. Låt koka på medelvärme ca 15 minuter till 124 °C, eller gör ett kulprov. Rör då och då. 2. Ta från värmen och rör ner pepparmintsarom. Häll i en bakpappersklädd form ca 25 x 25 cm. Krossa kaffebönorna och strö över, låt stelna i rumstemperatur minst 4 timmar. Skär sedan stänger ca 8 x 3 cm. Doppa halva stängerna i smält choklad. Låt stelna på ett bakplåtspapper. 31 BUFFÉ #11/2022 SAFFRANSBOLLAR 20 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl riven kokos 2 förp saffran ½ g 4 dl havregryn 200 g rumstempererat smör 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker ½ tsk salt 100 g smält vit choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Sprid ut kokosen i en ugnsform och Vill du ha en knäckig smak på saffransbollarna: bryn hälften av smöret innan du tillsätter det. rosta ca 6 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna. 2. Blanda saffran med 1 msk vatten. Blanda havregryn, smör, florsocker, vaniljsocker, salt och saffranslagen. Tryck och forma till 20 bollar. 3. Låt stelna i kylen 1 timme och rulla sedan i ett tunt lager smält vit choklad och rostad kokos. TIPS
Buffé GLAD THANKSGIVING! Lär dig mer om den amerik
anska traditionen och ta del av receptinspiration.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ett besök hos Skåne-möllan,
förmåner för dig som stammis och ett extra gott sortimen