Buffé 1
Buffé JULENS NYA HJÄLTAR Krämig ricotta med apelsi
n och färggrann rotfruktsgratäng
Buffé LAGA MED LINGON Säsongens bär nummer ett! Lå
t lingonet ta plats i söta och salta recept.
Buffé SÖT, SÖTARE, SÖTAST Håller du med om att god
iset är det bästa med julen? Hitta inspirationen här.
JULBAK SÖTT MARMELADGODIS MED HALLON OCH CITRON C
A 30 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl frysta hallon 8 gelatinblad 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker ¾ dl glukos 1 tsk citronsyra neutral rapsolja Citronsocker 1 ½ dl strösocker 1 msk finrivet citronskal GÖR SÅ HÄR 1. Citronsocker: Blanda socker och citronskal och strö ut tunt på ett bakplåtspapper, låt torka i rumstemperatur 2 timmar och smula sedan sönder. 2. Koka upp hallonen med ½ dl vatten. Mixa slätt med stavmixer och sila genom en finmaskig sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Klä en form ca 20 x 15 cm med bakplåtspapper och pensla med lite olja. Lägg socker, vaniljsocker, glukos och hallonpuré i en kastrull och låt koka på medelvärme ca 5 minuter, till 110 °C. Ta från värmen och rör ner gelatinblad och citronsyra. Häll ut i formen, strö över hälften av citronsockret efter 5 minuter och låt svalna i rumstemperatur. 3. Plasta och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar. Stjälp upp på en skärbräda och dra bort bakplåtspappret från marmeladen. Skär i ca 30 bitar och vänd i resten av citronsockret. TIPS Pensla lite vatten på pappret innan du drar bort det så lossnar det lättare. 33 BUFFÉ #11/2022
Buffé GLAD THANKSGIVING! Lär dig mer om den amerik
anska traditionen och ta del av receptinspiration.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ett besök hos Skåne-möllan,
förmåner för dig som stammis och ett extra gott sortimen