Buffé 1
MIDSOMMAR LAXTÅRTA MED KAVRING 8–10 PERSONER / ÖV
ER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör 400 g kavring 6 ägg 1 rödlök 600 g kokt skalad potatis 400 g skivad kallrökt lax 80 g löj-, sik- eller stenbitsrom 1 dl hackad dill 1 knippe finskuren salladslök 1 msk finrivet citronskal ½ dl färskpressad citronjuice 400 g färskost 2 krm salt 2 krm svartpeppar 4 rädisor plockad dill till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret. Mixa kavringen i en matberedare och blanda med smöret. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och ställ i kylen. Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ner äggen och koka ca 10 minuter. Spola kalla och skala. Smula äggulorna i en skål och täck med plastfolie, ställ i kylen. Hacka äggvitorna. 2. Skala och hacka rödlöken. Skär potatis och hälften av laxen i små tärningar. Blanda äggvita, lök, tärnad potatis och lax, hälften av rommen, dill, hälften av salladslöken, citronskal och -juice. 3. Vänd ner färskosten, salt och peppar och rör snabbt ihop. Bred ut röran över kavringsbotten och slå formen mot bänken så det plattas till. Jämna till toppen. Plasta och ställ in i kylen minst 4 timmar eller gärna över natten. 4. Skiva rädisorna tunt och lägg i isvatten. Garnera tårtan med resten av laxen, salladslöken och rommen, smulad äggula, dill och rädisor. 13 BUFFÉ #06–07/2023
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.