Loading...
Buffé 1
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
ISGLASS GURKA, BASILIKA OCH CITRON 8–10 STYCKEN /
ÖVER 60 MIN INGREDIENSER ½ dl färskpressad citronjuice ¾ dl strösocker 2 tsk potatismjöl 1 gurka 2 dl färsk basilika 2–3 snackgurkor GÖR SÅ HÄR TIPS 1. Vispa ihop citronjuice, socker, potatismjöl och 2 ½ dl vatten i en kastrull. Koka upp och ta från värmen och låt svalna lite. Skär gurkan i mindre bitar och mixa slätt med basilika och sockerlagen. Sila och häll upp i glassformar. 2. Skär snackgurka i tunna remsor med en skalare och lägg ner i ett fint mönster i glassformarna. Frys minst 8 timmar. 22 BUFFÉ #06–07/2023 Istället för glassformar kan du använda små pappersmuggar och glasspinnar eller avklippta papperssugrör. TIPS Fyll inte upp formarna hela vägen, isglassen sväller när den fryser. HALLON OCH FLÄDER 8–10 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 ½ dl konc flädersaft 2 tsk potatismjöl 250 g färska hallon
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.