Buffé 1
AKTUELLT: SPETT PÅ JAPANSKA RESTAURANG Yakitori p
å riktigt Om du någon gång haft turen att besöka Tokyo vet du att staden är en enda stor och frodig restaurangdjungel. Och nog kan den kännas lika spännande som överväldigande att försöka ta sig fram genom. Men, om det är ett ställe du absolut bör lägga på minnet är det populära Kushiwakamaru i det hippa området Nakameguro. Här får man nämligen uppleva yakitori-spett utan dess like. Saftiga, perfekt grillade och fantastiskt smakrika. De generösa portionerna, den goda ölen och den mysiga, härligt osiga och opretentiösa stämningen är en bonus! ”Japansk grillning handlar inte om att bli mätt snabbt, utan tvärtom om att låta måltiden ta tid.” RECEPT TRE I RAD Tsukune är namnet på de saftiga japanska kycklingköttbullarna som grillas på spett. De dyker allt oftare upp på menyerna hos japanska restauranger även i Sverige och är enklare än du tror att laga hemma. Vill du inte grilla? De går lika bra att steka. TSUKUNE – JAPANSKA KYCKLINGKÖTTBULLAR 4 PERSONER / 30 MIN GÖR SÅ HÄR Blanda 1 ägg och ¾ dl panko, låt stå 5 minuter. Blanda ner 500 g kycklingfärs, 3 msk japansk soja, 2 msk sesamolja och 1 msk finriven ingefära. Rulla till små bollar och trä på blötlagda spett. Grilla eller stek runtom och pensla med ca 1 dl teriyaki- eller yakitorisås under tiden. Grilla tills innertemperaturen är 70 °C. Toppa med skivad salladslök och sesamfrön. – Matskribenten Jonas Cramby ur boken Japansk grillning, 2017. 6 BUFFÉ #06–07/2023
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.