Buffé 1
INNEHÅLL #06–07 SOMMA� LATA DAGAR PÅ stranden, tr
ä smultron på strån, samla fräknar på kinden, spontana kvällsdopp och att vakna upp på morgonen helt ovetande om vilken veckodag det är. Det är saker som hör sommaren till. Men till sommaren hör också myggbetten, böcker som förblir olästa, skavsår från sandalerna, att behöva rymma undan ett oväntat sommarregn och beslutsångest över vilken glass man ska välja just den här dagen. Sommaren är här och med den alla dess glädjeämnen och plågor. I DET HÄR numret av Buff é har vi försökt fånga hur sommaren smakar på 48 härliga sidor fyllda med matinspiration. Det gör vi genom att fi ra midsommar med recept till både lunchen och middagen, signerade Stefan Ekengren. Genom enkla, somriga rätter med smaker från Medelhavet. Och genom att använda säsongens saftiga, svenska bär i allt från dryck till bakat. Vad vi gör när värmen blir outhärdlig? Svalkar oss med isglass. Glad sommar! Tomat- och nektarinsallad med mozzarella, sid 28. Liv Bossuyt, redaktionschef Färskpotatis och sparris med smörsås, sid 14. Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Månadens budgetfavoriter 21 ISGLASS Skippa glassbilen och gör dina egna glassar i sommar! 29 41 Isglass med te och persika, sid 23. 3 BUFFÉ #06–07/2023 BÖNOR MED VITLÖK Som härligt (och billigt!) snack – bjud på vitlöksrostade bönor. KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär och gör egen sylt. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefi ne Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofi a Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Evers-Druck GmbH, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.