Buffé 1
MIDSOMMAR RÖDVINSMARINERADE JORDGUBBAR MED MANDEL
SÅS OCH SOCKERKAKA 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl strösocker 4 dl rött vin 1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker 2 liter färska jordgubbar à ca 500 g ca 300 g sockerkaka Mandelsås 2 ½ dl mjölk (3 %) ¾ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 äggula ½ fi nriven bittermandel ½ krm salt 1 tsk majsstärkelse 2 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Smält sockret i en kastrull till en gyllene karamell. Tillsätt försiktigt vin och vaniljpulver och låt koka några minuter. Låt svalna. Ansa och kvarta jordgubbarna. Blanda jordgubbarna med lagen ca 15 minuter före servering. 2. Mandelsås: Häll mjölken i en kastrull med hälften av sockret och vaniljsockret och koka upp. Vispa ägg, äggula, bittermandel, salt, resten av sockret och majsstärkelse fl uffi gt. Häll den varma mjölken över äggvispet och vispa ihop. Häll tillbaka i kastrullen och sjud försiktigt på medelvärme tills mandelsåsen tjocknar under omrörning. Sila såsen och ställ i kylen. 3. Vispa grädden och vänd ner i mandelsåsen vid servering. Servera de marinerade jordgubbarna med mandelsåsen och smulad sockerkaka. 17 BUFFÉ #06–07/2023
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.