Buffé 1
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
MAKRILL OCH KRÄMIG POTATISSALLAD MED KRONÄRTSKOCK
A 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 förp fryst makrillfilé à 400 g 600 g små potatisar 1 silverlök 1 burk kronärtskockshjärtan 390 g 2 ½ dl majonnäs 2 msk finrivet citronskal 1 dl hackad dill 2 citroner olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Tina makrillen. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna lite och halvera. Skala silverlöken och skiva tunt. 2. Skär kronärtskockan i mindre bitar. Blanda majonnäs, citronskal, dill, ½ tsk salt och 2 krm peppar i en skål. Blanda ner potatis och kronärtskocka. 3. Halvera citronerna. Pensla makrillen med olja och krydda med salt. Grilla tills den får fin färg på båda sidor. Grilla citronerna ca 2 minuter. Servera fisken med salladen och de grillade citronerna. BÖNOR MED VITLÖK OCH PAPRIKA 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 förp kokta vita bönor à 380 g 1 dl olivolja 3 skivade vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver 1 tsk salt bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Torka torra på en bit hushållspapper. 2. Blanda bönorna med övriga ingredienser i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden. 3. Servera med bröd. 29 BUFFÉ #06–07/2023 BAKAD FETAOST MED OLIVER 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 300 g fetaost 2 dl skivade urkärnade gröna oliver 1 tsk torkade örter t ex basilika och oregano ½ tsk chilipeppar 3 msk olivolja bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Lägg osten i en ugnsform, toppa med oliver, örter, chilipeppar och olja. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. 2. Servera med bröd.
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.