Buffé 1
MIDSOMMAR allt för årets BÅL MED RABARBER, JORDGU
BBAR OCH BASILIKA 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl färskpressad citronjuice 3 dl gin 750 ml vitt, rosé eller mousserande vin ½ liter färska jordgubbar ca 250 g 1 rabarberstjälk 1 kruka basilika is Jordgubbs- och rabarbersockerlag ½ liter jordgubbar ca 250 g 1 rabarberstjälk 2 dl strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Jordgubbs- och rabarbersockerlag: Ansa och skiva jordgubbar och rabarber och lägg i en kastrull med socker och 2 dl vatten. Låt koka upp och koka ca 5 minuter. Låt svalna och sila. Ställ i kylen till servering. 2. Blanda sockerlag, citronjuice, gin och vin i en skål eller karaff. Skiva jordgubbar och rabarber och tillsätt tillsammans med is och basilikablad. BUDGETTIPS Välj frysta jordgubbar istället för färska. Bålen går bra att göra alkoholfri. Uteslut gin och välj alkoholfritt vin. längsta dag 9 BUFFÉ #06–07/2023 Sugen på fler recept av Stefan Ekengren? Missa inte tävlingen om hans kokbok Potatis på sidan 47. Årets midsommarbuffé sträcker sig från lunch till middag och bjuder på allt från nygräddat stekpannebröd till en krämig laxtårta lika vacker som god. Glad midsommar! RECEPT STEFAN EKENGREN STYLING TOVE NILSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.