Buffé 1
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt. RÅVARA I FOKUS Körsbär MISSA INTE Förläng körsbärssäsongen med hemgjord sylt! Underbart är kort – och så även säsongen för det makalösa körsbäret. Bäret, som egentligen är en stenfrukt, kan smaka både surt och sött. Sura körsbär kallas också för klarbär medan söta även kallas för bigarråer eller fågelbär. Bären går att konservera länge genom inkokning eller djupfrysning och passar bra i allt från kompott, sylt och marmelad till bakverk och dessert. KÖRSBÄRSSYLT 5 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g urkärnade körsbär 3 msk färskpressad citronjuice 4 dl syltsocker GÖR SÅ HÄR 1. Lägg körsbären i en kastrull med 2 msk vatten och citronjuice. Låt koka upp och koka på svag värme 8–10 minuter, rör om då och då. Blanda ner syltsockret. Låt koka ytterligare 3–4 minuter på svag värme. 2. Häll upp sylten i en väl rengjord glasburk och sätt på locket direkt. Låt svalna och ställ kallt. KOM IHÅG Rengör syltburkar innan användning genom att diska dem noggrant och därefter sterilisera dem i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägga i kokande vatten. 41 BUFFÉ #06–07/2023