Buffé 1
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
MEDELHAVET MINIFOCACCIA MED ÖRTOLJA OCH OST 24 ST
YCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 25 g färsk jäst 5 dl fi ngervarmt vatten (37 °C) 11–12 dl vetemjöl 1 dl olivolja 3 tsk salt 2 dl lagrad riven ost 1 tsk fl ingsalt Örtolja 1 dl olivolja 2 dl blandade örter t ex basilika och persilja 2 krm salt GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet, rör tills jästen löses upp. Tillsätt mjöl, olja och salt och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska vara lös men släppa från kanterna. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller till dubbel storlek. 2. Ta upp degen på en mjölad bänk och dela i 24 bitar. Tryck ut bitarna till runda plattor på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 225 °C. Mixa alla ingredienser till örtoljan. Nagga i degen med fi ngrarna. Toppa med ost och fl ingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ringla över örtoljan. PASTA MED SARDELLER OCH FÄNKÅL 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 fänkål 3 fi nhackade vitlöksklyftor ½ dl olivolja 8 hackade sardeller 1 tsk chilifl akes 1 tsk mortlade fänkålsfrön 400 g spaghetti 1 dl hackade valnötter 2 dl hackad persilja 2 dl riven parmesan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Finhacka fänkålen. Fräs fänkål och vitlök i oljan ca 10 minuter tills det mjuknar. Tillsätt sardeller, chilifl akes och fänkålsfrön och fräs ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. 2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av vattnet. Blanda ner pasta, pastavatten, nötter, persilja och parmesan i fänkålsfräset och rör till en krämig pasta.
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.