Buffé 1
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika ISGLASS MISSA INT
E Smaken av sommar på en pinne! TIPS Det går lika bra att använda inlagda persikohalvor. GÖR SÅ HÄR TIPS 1. Vispa ihop 6 dl vatten, saft och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Ta från värmen och låt svalna. 2. Fyll i glassformar och lägg ner hallon. Frys minst 8 timmar. Låt glassen stå i frysen någon timme innan du sätter i glasspinnarna så blir det enklare att få dem att stå rakt. TE OCH PERSIKA 8–10 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 msk strösocker 2 påsar svart te 2 mogna persikor ½ dl färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp 5 dl vatten och socker. Tillsätt tepåsarna och låt dra 2–3 minuter. Lyft upp tepåsarna. Dela och kärna ur persikorna, skär i skivor och lägg ner. Låt svalna helt. 2. Rör ner citronjuice och häll teet i glassformar och lägg ner persikobitarna. Frys minst 8 timmar. 23 BUFFÉ #06–07/2023 TIPS Om du använder en form utan hållare för glasspinnen: sätt en tejpbit tvärs över formens öppning att stötta glasspinnen mot.
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.