Buffé 1
Buffé ISGLASS, Skippa glassbilen och gör dina egna
glassar i sommar!
Buffé Isglass med te och persika
Buffé BÖNOR MED VITLÖK: Som härligt (och billigt!)
snack – bjud på vitlöksrostade bönor.
Buffé KÖRSBÄRSSYLT Ta tillvara säsongens körsbär o
ch gör egen sylt.
SLUTLIGEN sommar i en skål Sommarens godaste trio
? Svalkande yoghurt, smörstekta nektariner och kardemummadoftande kokoshavre. TÄVLA OM BOKEN POTATIS Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Potatis” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Potatis”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 juni. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket är namnet på ett sött japanskt spett? A Yakiniku B Dango C Tempura 2. Är jordgubben ett bär? A Ja B Nej C Både ja och nej TIPS Variera receptet och använd din favoritfrukt, som äpple, päron eller plommon. 3. Var hittar man traditionellt ricotta salata? A Capri B Sardinien C Sicilien YOGHURT MED STEKT NEKTARIN OCH KOKOSHAVRE 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 dl havregryn 1 dl riven kokos ½ dl honung ½ tsk malen kanel ½ tsk mortlad kardemumma 1 krm salt 4 nektariner eller persikor 2 msk smör eller neutral rapsolja 6 dl yoghurt GÖR SÅ HÄR 1. Rosta havregryn och kokos i en torr stekpanna tills det får lite färg. Tillsätt honung, kanel, kardemumma och salt och stek under omrörning några minuter. Sprid ut kokoshavren på ett bakplåtspapper och låt svalna. 2. Dela och kärna ur nektarinerna. Skär i klyftor och stek i smör eller olja tills de får lite färg och mjuknar. 3. Toppa yoghurten med stekt nektarin, kokoshavre och gärna mynta. 47 BUFFÉ #06–07/2023 Rätt svar från Buffé #05: 1. Mango och passion med vit choklad 2. Sellerikål 3. Koffucha Buff é #08 kommer 17–18 augusti @tidningenbuffe Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor RECEPT SOFIA NILSSON STYLING VICTORIA NORDSTRÖM FOTO LENNART WEIBULL