Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
RÅVARA I FOKUS SALLAD MED ROSTAD PUMPA, GETOST OC
H TAHINIDRESSING 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 dl svarta linser ca 800 g pumpa 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk paprikapulver ½ tsk chilipulver 1 tsk torkad rosmarin 1 dl valnötter 2 msk honung 200 g svart- eller grönkål 1 msk färskpressad citronjuice 2 röda äpplen 1 granatäpple eller 1 dl frysta granatäppelkärnor 200 g getost olivolja salt Tahinidressing 1 dl ljus tahini 2 msk lönnsirap 1 msk färskpressad citronjuice 1 riven vitlöksklyfta 2 msk japansk soja GÖR SÅ HÄR 1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225 °C. Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i ca 3 cm stora bitar. Lägg på en plåt med vitlök, paprikapulver, chilipulver, rosmarin, ½ tsk salt och 2 msk olja och blanda väl. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den är mjuk. 2. Tahinidressing: Rör ihop alla ingredienser med ca 1 dl kallt vatten. 3. Rosta valnötterna i en torr panna tills de får lite färg, tillsätt honung och blanda runt. Lägg på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka grovt. 4. Ansa och skölj kålen. Bryt i mindre bitar och lägg i en skål. Massera med citronjuice, 2 krm salt och 1 msk olja. Dela och kärna ur äpplena och skär i skivor. Blanda med kålen. 5. Lägg på ett fat och toppa med den rostade pumpan, linser, nötter och granatäpple. Smula getosten över. Ringla över hälften av dressingen och servera resten till. PUMPA- OCH MAJSFRITTERS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 ägg 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 3 dl finriven pumpa 2 dl majskorn 1 dl finriven parmesan ca 1 liter olja till fritering Dippsås 1 dl sweet chilisås 2 msk risvinäger GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop ägg, mjöl, bakpulver och salt till en slät smet. 30 BUFFÉ #10/2021 Vänd ner pumpa, majs och parmesan. 2. Hetta upp oljan till 180 °C. Klicka försiktigt i smeten i oljan, ca 2 msk per fritter, och fritera tills de är gyllene. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper. 3. Dippsås: Blanda sweet chilisåsen med risvinägern och servera till frittersen. Servera gärna med ris och strimlade krispiga grönsaker. TIPS! Istället för parmesan går det fint att använda någon annan vällagrad ost.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING