Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
MATNYTTIGT Ett sött avslut TIPS! Förbered choklad
moussen och lägg i glas. Ta fram och toppa med bär och kakaonibs vid servering Under vinjetten Matnyttigt bjuder vi tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge på lite nyttigare matinspiration. Ännu fl er hälsosamma tips hittar du på buffe.se VEGANSK CHOKLADMOUSSE MED AVOKADO OCH KOKOSGRÄDDE 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 mogna avokador 4 msk kokosgrädde ½ tsk vaniljpulver ¾ dl kakao 2 msk agavesirap ½ krm fl ingsalt 2 msk kakaonibs färska bär till servering GÖR SÅ HÄR 1. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och lägg i en bunke. Ta bort det tjocka lagret på kokosgrädden och lägg i bunken tillsammans med vaniljpulver, kakao, agave och fl ingsalt. Mixa slätt i en matberedare eller med stavmixer. 2. Lägg upp chokladmoussen i glas med färska bär och toppa med kakaonibs. 3 ANLEDNINGAR ATT ÄTA AVOKADO Servera en elegant efterrätt med rik kakaosmak gjord med en oväntad ingrediens: avokado! TIPS! Använd resten av kokosgrädden i en gryta eller soppa. FRIDA RONGE BOR: Stockholm GÖR: Kock, kokboksförfattare och gastronomisk ledare på restaurangen Tak INSTAGRAM: @fridaronge - Fullproppad med omättat fett som bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet. - Innehåller fi brer - Rik på kalium som hjälper kroppens nerv- och muskelfunktion. 35 BUFFÉ #10/2021 RECEPT FRIDA RONGE STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SIMON BAJADA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING