Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING SOFIAS SPANING Det lagar jag
helst just nu: Ravioli al uovo Pastapyssel när det är som bäst! Ta middagen till nästa nivå med eleganta pastakuddar fyllda med krämig äggula och len ricotta. TIPS! Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in. Perfekt att ta fram när du vill göra maränger eller drinkar med äggviteskum! MISSA INTE Vill du se hur man gör pastan steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. RAVIOLI AL UOVO 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g durumvetemjöl 4 ägg ca 240 g 25 g brynt smör fi nriven parmesan att toppa med Fyllning 65 g spenat 1 liten riven vitlöksklyfta 1 msk smör 250 g ricotta 2 dl riven lagrad ost 1 msk fi nrivet citronskal ½ tsk salt 12 små äggulor GÖR SÅ HÄR RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL 1. Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten. Knäck i äggen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme. 2. Fyllning: Fräs spenaten och vitlöken i smöret tills all vätska kokat bort. Blanda med ricotta, ost, citronskal och salt. 3. Kavla pastadegen i maskin eller för hand till 1–2 mm tjocka plattor på en mjölad bänk. Stansa ut ca 24 stycken rundlar ca 6 cm i diameter. Klicka på fyllningen i mitten på rundlarna. Gör en liten grop i mitten och lägg i äggulan. Fukta kanterna med lite kallt vatten. Lägg försiktigt på locken och tryck ihop runtom. 4. Koka pastan i omgångar i en stor kastrull med saltat vatten ca 2 minuter. Lyft upp med hålslev och toppa med brynt smör och parmesan. TÄVLA OM BOKEN VEGO CURRY Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Vego curry” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Vego curry”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 oktober. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 1. Var kommer hokkaidopumpan från? A Japan B USA C Sverige 2. När skedde Julius Caesars fälttåg i Gallien? A 150 f.Kr. B 100 f.Kr. C 50 f.Kr. 3. Vad betyder "foglie d'ulivo" på italienska? A Små öron B Olivblad C Fikon Rätt svar från Buffé #09: 1. ASC 2. 4 oktober 3. 0,5 kg CO2-e SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör Buffé #11 kommer 17–18 november. 39 BUFFÉ #10/2021