Mer Smak 1
MAT TILL MIDSOMMAR / ...och sommarens luncher NUB
BESALLAD MED MATJESSILL TID: 30 MIN Servera i glas eller skål eller direkt på knäckebröd. 8 BUFFÉPORTIONER k 2 ägg k 1 burk matjessill (200 g) k 1–2 salladslökar, skivade k 150 g kokt färskpotatis, fint tärnad k ½ dl finhackad dill k ½ dl majonnäs k ½ dl gräddfil k 3 msk kaviar k grovmalen svartpeppar TILLBEHÖR k knäckebröd k ev dillvippor till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Kyl, skala och hacka dem. 2. Skär sillen i små bitar. Blanda sill, ägg, lök, potatis och dill. 3. Blanda majonnäs, gräddfil och kaviar. Blanda majonnäsblandningen med sillen. Peppra och blanda försiktigt. Servera i glas och stick ner knäckebrödsbitar. Tips! Går att förbereda dagarna innan. mer smak nr 4 2023 11