Mer Smak 1
Helg! eller bara lite guldkant i vardagen MÅNADEN
S DRINK: Det ska vara enkelt att fika! Linnéa Orvegård kan få till en fika på ett par minuter. Och väldigt gott blir det. Linnéa Orvegård har älskat att baka och laga mat sedan hon var liten, men hon trodde aldrig att hon skulle arbeta med det. Hon drabbades tidigt av ätstörningar och mat och bakverk blev under en tid mer en fiende än något roligt och avslappnat. Men så småningom blev det ändå hennes räddning, för hon kunde helt enkelt inte hålla sig ifrån bakningen. Hon gick en bagerioch konditorutbildning på 1,5 år. I samma veva startade hon sitt Tiktok-konto. – Under den tiden bakade jag nästan varje vaken timme. Jag gick upp 04.30 för att vara på bageriet kl 06, och när jag slutade för dagen fortsatte jag att baka till mina filmer till Tiktok. Det låter kanske galet och slitsamt, men jag tyckte att det var så himla kul. Linnéa Orvegård får feedback från sina följare och vet vad de gillar. – Bakning behöver inte vara krångligt eller ta lång tid, och det behöver framför allt inte vara perfekt. Bara du tycker det du bakat är gott! GÖR SÅ HÄR 1. Lägg alla ingredienser i en kannmixer eller mixa med stavmixer till slush. Smaka av och häll upp i glas. Garnera ev med färska jordgubbar. Tips! Om du använder färska jordgubbar blir det också gott, men drinken blir förstås inte "frozen". Frozen Strawberry Aperol 2 glas ★ 1 dl Aperol ★ ½ dl limejuice ★ ½ dl sockerlag (1 dl vatten & 1 dl strösocker kokas ihop) ★ 225 g frysta jordgubbar, något tinade ★ ev 2 färska jordgubbar KRISPIGA CHOKLADPLATTOR MED HAVSSALT Ät dem precis som de är eller Impa! servera som del av en dessert. TID: 15 MIN + TID ATT STELNA Tunna och krispiga chokladplattor som bara smälter i munnen. Ni hör ju att detta är en succé. 12 STYCKEN k 1 dl cornflakes k 200 g mörk choklad, hackad k havssalt GÖR SÅ HÄR 1. Krossa cornflakes i en mortel eller lägg i en påse och krossa med en kavel. 2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Häll cornflakes i chokladen och blanda ordentligt. 3. Klicka ut smeten med mellanrum på plåt med bakplåtspapper. Toppa med havssalt. 4. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och pressa med en skärbräda, för att få plattorna tunna. 5. Låt stelna i kylen. Även supergoda att göra med mjölkchoklad. Tips! mer smak nr 4 2023 43 CHRISTINA DREJENSTAM/AGENT MOLLY & CO FOTO : LINA EIDENBERG ADAMO FOTO: EVA HILDÉN