Mer Smak 1
Tre potatissallader – TRE STILAR Potatissallad är
så somrigt, och går att variera i det oändliga. här är tre av våra favoriter som passar till allt från grillad kyckling och varmrökt lax till tunnbrödsrullen. RECEP T: SAR A BEGNER & ULR I K A BRYDL I NG S T Y L I NG: LENA SÖDERS TRÖM FOTO: WOLFGANG KL EINSCHMI DT ROSTAD POTATISSALLAD MED ROSMARIN, TOMATER & KNIPPLöK TID: 45 MIN UGN: 200° Potatisen får en extra skjuts när den rostas – så gott till färska tomater och färsk lök. 4 PORTIONER k 900 g färskpotatis/ delikatesspotatis k 1 knippe gul lök, delad 1 k 2 vitlöksklyftor, skivade k 4–5 kvistar rosmarin k 250 g cocktailtomater, delade k 35 g bladspenat k ½ dl olivolja k 2 msk balsamvinäger salt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Lägg potatis, lök, vitlök och hälften av rosmarinen på en ugnsplåt. Ringla över 1 msk olivolja, salta och peppra. Baka mitt i ugnen ca 25 min. 2. Blanda med tomater, spenat, olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Toppa med resten av rosmarinen. Passar till: Allt grillat, men gärna till lammfärsbiffar eller faktiskt bara som den är med någon god röra och grillat bröd. 24 mer smak nr 4 2023 P r e e f t k l i t d l e t g i r l l a d e !