Mer Smak 1
Lokala avvikelser kan förekomma. FINNS SOM 1 KG &
150 G PÅ COOP GRANAROLO QUATTROCENTO Italiensk hårdost med fantastisk smak och karaktär. Lika god på ostbrickan som i matlagning. Linguine med Quattrocento & soltorkade tomater En riktigt krämig och god pasta toppad med Granarolo Quattrocento. Enkelt och oemotståndligt gott. 20 minuter, 4 personer 400-500 g linguine Granarolo Quattrocento, hyvlad 4 dl Granarolo Mascarpone 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 30 g ruccola 1,5-2 msk grönsaks- eller kycklingfond 8-10 soltorkade tomater i olja ½ citron, rivet skal 50 g pinjenötter 1 dl pastavatten olivolja Koka upp pastavattnet, salta ordentligt. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Bryn schalottenlöken i olivolja så den blir mjuk och glansig. Tillsätt vitlök och ruccola, fräs ihop. Tillsätt Granarolo Mascarpone, pastavatten och fond. Koka upp och låt reducera till en krämig sås. Finstrimla de soltorkade tomaterna och vänd ner i såsen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills gyllene på medelhög värme. Häll av pastan när den är klar och blanda med såsen. Servera pastan på fyra tallrikar, toppa med ruccola, hyvlad Granarolo Quattrocento och rostade pinjenötter. Granarolo – ost tillverkad i Italien enligt genuin italiensk tradition och passion.