Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx d KRÄMIG POT
ATISSALLAD MED KAPRIS TID: 45 MIN Den krämiga salladen får smak av kapris, senap, majonnäs... Mums! 4 PORTIONER k 900 g färskpotatis/ delikatesspotatis k ½ purjolök, skivad k 1 ½ dl majonnäs k 1 ½ dl gräddfil k 3 msk kapris k 2 msk sötstark senap salt och svartpeppar k 2 tsk senapsfrön k ½ kruka bladpersilja, hackad GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen, låt svalna och dela. Blanda purjolök (spara 2 lite till garnering), majonnäs, gräddfil, 2 msk kapris och senap. Smaka av med salt och peppar. Vänd i potatisen. 2. Stek senapsfröna i torr panna tills de poppar. 3. Garnera med resten av purjolöken och kaprisen, senapsfrö och persilja. Passar till: Grillade korvar av olika slag, t ex kabanoss eller chorizo. Men även till rostbiff, kallskuret eller varmrökt lax. o G POTATISSALLAD MED FETAOST, OLIVER & öRTER TID: 30 MIN Sommarens alla smaker på ett och samma fat. Fruktigt, fräscht och matigt. 4 PORTIONER k 900 g färskpotatis/ delikatesspotatis 2 nektariner, skivade k 2 dl gröna oliver k 150 g fetaost k 1 citron, finrivet skal och saft k 1 kruka basilika, grovhackad k 2 msk olivolja salt och grovmalen svartpeppar k 1 rödlök, skivad 3 GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen. Låt svalna något och dela. 2. Blanda potatis, nektarin, oliver, smulad fetaost, citronskal (endast det gula) och citronsaft, basilika och olivolja. Smaka av med salt och peppar. 3. Toppa med rödlök. Servera ev med grillad citron. Passar till: Allt grillat, men gärna till grillad kyckling, lamm eller spett av olika slag. mer smak nr 4 2023 25 a g r e k . i k i s s t f k k a ö s r m t i a g k i e m r r ä ! k G d o o c h l l