Mer Smak 1
SARAS SÖTA / Brownie med tosca ÅRETS NYHET FRÅN Z
INGO En uppfriskande citronläsk – helt utan socker! BROWNIE! BROWNIE MED TOSCA Busgod Toscatäcket är helt magiskt! Prova! TID: 45 MIN UGN: 175° + 200° CA 20 BITAR k 175 g rumsvarmt smör k 3 dl strösocker k 1 ½ dl kakao k ½ dl ljus sirap 1 krm salt k 3 ägg k 1 ½ dl vetemjöl k 200 g choklad (70 %), hackad Finns i 33cl burk, 50cl och 150cl fl aska Lokala avvikelser kan förekomma. TOSCAGLASYR k 75 g smör k 1 dl mjölk k ½ dl strösocker k ½ dl ljus sirap k 1 ½ msk vetemjöl 1 krm salt k 4 dl grovhackade hasselnötter och/eller pumpakärnor (eller andra nötter och frön) TILL SERVERING k ev hallon GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Vispa smör och socker krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölet. Vänd till sist ner chokladen. 3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, cirka 15 x 20 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen cirka 10 min. Ta ut kakan och höj temperaturen till 200°. 4. Smält smöret till toscaglasyren i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker, sirap, mjöl och salt. Sjud under omrörning tills den tjocknat. Rör ner nötterna. Fördela glasyren försiktigt över kakan. 5. Grädda kakan mitt i ugnen 15 min. Låt svalna ordentligt och skär upp. Servera ev med hallon. mer smak nr 4 2023 RECEPT: SARA BEGNER FOTO: EVA HILDÉN