Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx S N E GRILLA
D KORV MED HJäRTSALLAD, DRAGONSENAPSKRäM & GRILLAT BRöD TID: 45 MIN + TID ATT JÄSA Här är det brödet som är grejen. Du bakar det direkt på grillen! Med god korv och topping blir det en riktig lyxmåltid. 4 PORTIONER k 4–8 korvar, t ex ört/ ramslökskorv k 2 hjärtsalladshuvuden, delade på längden k 1 msk olivolja salt och svartpeppar rostad lök ev färsk dragon DRAGONKRÄM k ½ dl majonnäs k ½ dl sötstark senap k 2 msk dijonsenap 2 tsk torkad dragon BRÖD k 15 g jäst 2 ½ dl kallt vatten k ½ msk olivolja 1 tsk salt k ca 6 ½ dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Bröd: Blanda jäst och vatten i en bunke tills jästen löst sig. Blanda i olja, salt och 6 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en deg. Häll ut degen på mjölat bakbord, dela i 8 bitar och rulla runda bollar. Låt jäsa under fuktig bakduk ca 1 timme eller längre i kyl. 2. Blanda majonnäs, senap och dragon. 3. Grilla korven och hjärtsalladen. Skär loss salladsbladen och blanda runt med olivolja, salt och peppar. 4. Kavla degen till tunna rundlar, lägg på varm grill och grilla ca 1–2 min per sida. 5. Fyll bröden med korv, sallad, dragonkräm och rostad lök. mer smak nr 4 2023 Det här är ingen vanlig burgare. Snarare en somrig smakexplosion. LAMMFÄRSBURGARE MED LANTBRÖD & HARRISSADRESSING TID: 30 MIN Mynta, spiskummin och vitlök gör burgarna så goda! Perfekt med harissasås till. 4 PORTIONER k 500 g lammfärs k 1 kruka mynta, hackad k 1 msk malen spiskummin k 1 vitlöksklyfta, finhackad s alt och grovmalen svartpeppar k 8 skivor lantbröd k 12 cocktailtomater k 5 dl turkisk yoghurt, 10 % 4 tsk harissa SERVERING k 4 salladsblad, t ex krispsallad k 1 rödlök, tunt skivad k ½ gurka, i stavar GÖR SÅ HÄR 1. Blanda färs, mynta, spiskummin, vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar. 2. Grilla biffar, bröd och tomater. 3. Blanda yoghurt med harissa och smaka av med salt. 4. Lägg sallad, harissayoghurt, biffar, lök och tomater på bröden. Toppa med ett bröd. Servera med gurkstavar. EGEN HARISSA k 28 g chiliflakes eller torkad chili k 2 tsk korianderfrön, mortlade k 2 tsk spiskummin, mortlad k 3 vitlöksklyftor k ½ tsk grovmalen svartpeppar ½ tsk salt k ½ dl olivolja GÖR SÅ HÄR Mixa ihop allt utom oljan i en liten matberedare. Blanda med oljan. 21 L A V N O IAKT R Tips! E D