Mer Smak 1
Carlsberg i samarbete med Mer Smak Carlsberg Hopp
y Lager 0,0 % En uppfriskande och törstsläckande ljus lager med smakfulla aromatiska humletoner med lagom balanserad beska. CA PRIS: 10,95 kr, 33 cl. " Så här kan en grillkväll se ut hemma hos mig! När jag valde dryck till de här recepten såg jag framför mig en härlig sommarkväll hemma i trädgården i Falkenberg. Hoppas du blir inspirerad! När gästerna parkerat sina cyklar står jag redo med ett glas bål med Radler Citron 0,0 %, is och citronskivor som jag toppat med citronmeliss. Medan varmrätten grillas kan vännerna ta för sig av blomkålsdipp och rostat surdegsbröd med rosmarin. I en stor skål med is finns kyld dryck. Vi dricker 1664 Blanc 0,0 % till mingelrätten. Blomkålens sötma och hettan från chilin välkomnar ölets fruktiga smaker. Strax sprider sig en härlig doft av grillad kyckling. Dags att lägga på potatisknytena och därefter spetskålen. Varmrätten serveras på stora skärbrädor och till den bjuder vi på en kall Carlsberg Hoppy Lager 0,0 %. Middagen avrundas med en urgod dessert med citronsorbet och Somersby Lemon Spritz 0,0 %. /Karin När Carlsbergs ölsommelier Karin Berntson fixar sommarfest plockar hon fram sina alkoholfria favoriter. Häng med på grillkväll i hennes trädgård med somriga rätter och dryckerna som passar till. Grillad kyckling med ingefära, vitlök & chili TID: 1 TIMME Sötman från kålen och hettan från kycklingen är så gott till Carlsbergs nyhet Hoppy Lager. 4 PORTIONER 1 kyckling, ca 1,7 kg 2 msk ingefära, finriven 2 vitlöksklyftor 1 ½ msk chiliflakes 2 msk flingsalt ½ msk strösocker 2 msk olivolja till pensling GÖR SÅ HÄR 1. Skär kycklingen över mitten på motsatt sida om ryggraden och vik ut så att bröstfiléerna hamnar åt varsitt håll. 2. Mortla ihop alla ingredienserna till rubben och massera in kycklingen med kryddblandningen. 3. Grilla med den beniga sidan mot gallret, indirekt under lock till en innertemperatur på 75 °, ca 45 min. Vänd ev kycklingen de sista 5 min för att få mer grillyta på andra sidan. Pensla ev med olja efter grillning. Servera med grillad spetskål och gärna potatispaket med örtsmör. GRILLAD SPETSKÅL MED KAPRISDRESSING Grilla 500 g spetskål. Vispa ihop 1 dl olivolja, ½ pressad citron, 2 msk hackad kapris, 1 finhackad vitlöksklyfta. Smaka av med hackad färsk timjan, dijonsenap och honung. Ringla över spetskålen. hos Karin Paket med kokt potatis och örtsmör som värms på grillen. Grillad spetskål FOTO & STYLING: EVA HILDÉN