Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Annascurry Av Anna Gidgård Foto Pepe
Nilsson • Skriv till Annas curry, Box 6630, 11384 Stockholm, eller mejla till anna.gidgard@formapg.se Modern klassiker Hur blir ett recept en klassiker? Jo, det är riktigt riktigt bra. Det här är ett sånt. Gör så här: Skär tunna skivor av en baguette. Lägg på chèvreskivor (getost). Droppa på honung. Gratinera några minuter på hög värme i ugnen. Torrosta under tiden pinjenötter. Lägg några rucolablad och lite pinjenötter på varje bröd. Servera genast. Gärna till bubbel. Nu går vi in i den stora festmånaden. Dop, bröllop, studentfester och alla de där »Vi måste hinna ses före semestern-tillställningarna«. Låt det bli en härlig avspänd tid med mycket umgänge. Våga välja enkla recept – det är inte tiden i köket som avgör om en rätt blir en succé. Skicka gärna in dina bästa enkla. Publicerade bidrag belönas med en kokbok. Modigt! I sin senaste bok rekommenderar Jamie Oliver några droppar fin olivolja på lyxig vaniljglass. Vågar du? Brutna servetter Det är lyxigt att vara gäst när värden eller värdinnan har ansträngt sig lite extra när man är bjuden på middag. Och vad kan ge den känslan mer än en dukning med tygservetter. Är de dessutom brutna i en stilig fransk lilja, ja, då är det så att säga klart. Enligt författaren är det inte ens svårt. Bok: »Till bords med brutna servetter« (ICA bokförlag) Mingla snyggt Häll äppelrom i ett glas. Fyll upp med iskall ginger ale. Garnera med äppelklyfta. Gingerapple är en härligt fräsch drink med sommarsmak. SÖTTOCH SALT Min väninna Pia brukar ofta överraska med komplicerade, tidskrävande rätter. Men någon gång kan ett riktigt enkelt recept få komma igenom nålsögat, bara det är tillräckligt gott. Det här var ett av många tilltugg på senaste tjejmiddagen. Såå enkelt och såå gott. Skär vattenmelon och fetaost i jämnstora kuber. Sätt ihop två och två med tandpetare. Klart! Citronlakrits HET mangosalsa Kör din vanliga grillmeny, men komplettera med en ny salsa. Skala och kärna ur 1 mango. Skär i små tärningar. Hacka 1 kruka koriander och vänd ner. Rör ihop 1/2 tsk wasabi och juicen från 1/2 lime och tillsätt detta. Överraskande dessert för barnen. Eller så räcker det att ha barnasinnet kvar. Klipp mjuka lakritsstänger i småbitar. Gör citronfromage enligt anvisning på förpackningen. Rör ner lite lagom med lakritsbitar. Klicka ut i dessertskålar eller glas. Garnera med lite extra lakrits och låt stå kallt minst några timmar. De är godast iskalla. Recept från Britt Spiik i Nora BUFFÉ 4 • 2007 13 Anna är tillbaka Britts
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40