Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 CITRONMARINERAD FÄRSKPOTATIS Så enkla
att göra och ändå så goda. Var beredd på strykande åtgång. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis 1 citron 1 kruka gräslök 4 msk olivolja 2 msk flingsalt 2 dl crème fraiche 200 g rom (tex stenbitsrom eller löjrom) GÖR SÅ HÄR: 1.Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten. Häll av, låt svalna något. Skär av en liten »platta«. på motstående sidor (blir botten att stå på). Dela sedan potatisen på mitten. 2.Skölj citronen, riv det yttersta skalet och pressa juicen ur ena halvan. 3.Lägg gräslöken i en mixer (spara några strån till garnering). Mixa tillsammans med citronskal, -juice, olja och salt. 4.Blanda gräslöksröran med de varma potatishalvorna. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar eller över natten. 5.Lägg upp potatisarna på ett serveringsfat. Häll crème fraichen i en spritspåse. Spritsa lite på varje potatishalva, toppa med rom och dekorera med gräslök. FÖRBERED: Koka potatisen dagen före och låt marinera över natten. Ta fram och låt bli rumsvarma samt spritsa någon timme före festen. FÖR ALLA? Heta laxspett i shotsglas. Gluten-, mjölk- och äggfri. Yoghurtsås. Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell. Citronmarinerad färskpotatis. Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: använd mjölkfri crème fraiche, Sour supreme. ENERGI/person Gå in på www.ICA.se om du vill se rätternas protein-, fett- och kolhydratinnehåll. HETA LAXSPETT I SHOTSGLAS Gott, lagom hett, enkelt och mycket uppskattat. Kan serveras i shotsglas, små värmeljusglas eller små engångsglas. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 600 g rimmad laxfilé (utan skinn) 1 citron 1 kruka persilja 2 tsk chiliflakes YOGHURTSÅS 1 kruka citronmeliss 1 lime 5 dl matyoghurt 2 msk flytande honung salt, peppar + 20–25 små träspett GÖR SÅ HÄR: 1.Börja med såsen: Plocka och skölj citronmelissbladen. Skölj limen. Riv skalet. Dela och pressa ut juicen. 2.Mixa citronmeliss, yoghurt, honung, limeskal och -juice. Salta och peppra. 3.Skär laxen i små tärningar, ca 2x2 cm. Trä upp 2–3 laxbitar per spett (ca 20 små spett). 4.Skölj och finriv skalet från citronen. Hacka persiljan. Rör ihop citron, persilja och chiliflakes. Rulla spetten i detta. 5.Bottna små glas med sås och ställ laxspetten i glasen. FÖRBERED: Såsen går utmärkt att göra 1–2 dagar i förväg. Spetten kan göras 1 dag i förväg om de plastas in väl. Sandra och Calle minglar bland matstationerna som spritts ut i trädgården. BUFFÉ 4 • 20 07 9 Små söta potatisbakelser Perfekt festrätt
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40