Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 Ingela Alderin var en av Buffés test
lagare 2006. I vintras åkte hon och hennes Lasse till Mexiko och gifte sig på en strand. De gjorde som så många gör nuförtiden; lämnar allt och alla för att koncentrera sig på vad som känns viktigast för just dem. I Ingela och Lasses fall; varandra, tropisk värme, vit sand och en fantastisk solnedgång. Fest fick det bli senare. RÖD SALLAD MED NÖTSTRÖSSEL FÖR 10 PERSONER 1/2 dl solrosfrön 1/2 dl pinjenötter 1 dl hasselnötter 1 tsk olja 1/2 tsk salt 1 lollo rosso-salladshuvud 1 rosésalladshuvud 1/2 rödlök 1/2 gurka ca 150 g rostad paprika på burk ca 20 svarta oliver 150 g fetaost röd basilika till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Rosta solrosfrön, pinjenötter och grovt hackade hasselnötter i torr het panna. Vänd ner oljan och strö över salt. 2.Ansa och riv salladen i bitar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skiva gurkan. Skär den rostade paprikan i mindre bitar. 3.Vänd ihop salladen med rödlök, gurka, rostad paprika och oliver. Smula över fetaost och garnera med röd basilika. Strö över nötströsslet. Dryckestips! Helstekt fläskkarré med chilipasta och röd sallad Välj en dryck som balanserar hettan och sötman i rätten, till exempel ett ungdomligt rött vin med fruktighet som Casillero del Diablo merlot, Chile (nr 4567, 69 kr), eller ett öl med viss sötma som Wårby Stockholm extra stark (nr 1430, 11,70 kr). FÖRBERED: 1–2 dagar före: Saltrosta nötterna och fröna. Ansa och riv salladen. Skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller täta plastpåsar. ALKOHOLFRITT Det röda vinet Inglenook St Regis (1931, 28 kr) passar bra liksom ett alkoholfritt öl, tex Kaliber (nr 1986, 9 kr), med liten beska, eller Jever Fun (nr 1978, 9 kr), som har lite mer sting. 2–3 timmar före servering: Skiva lök och gurka till den röda salladen. Vänd ihop hela salladen. Strö över nöt- och fröblandningen strax före servering. BUFFÉ 4 • 2007 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40