Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 FÖRBERED: 2–3 dagar före: Gör inköp.
Gör french dressing. Dagen före: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plastpåsar. Festdagen: Koka sparris. Skär grönsaker. 2 timmar före servering: Blanda ihop sparrissalladen. SPARRISSALLAD FÖR 10 PERSONER 1 knippe grön sparris 1/2 isbergssalladshuvud 1/2 friséesalladshuvud 80 g spenat 1 röd eller gul paprika 1 rödlök 50 g ärtskott GÖR SÅ HÄR: 1.Skär bort ca 1/2 cm av sparrisroten. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull och låt sparrisen sjuda ca 3 minuter. 2.Ta upp och lägg i iskallt vatten. Häll av vattnet när sparrisen kallnat. Skär den i 2 cm långa bitar. 3.Skölj, ansa och riv salladen i bitar. Ta bort kärnhuset på paprikan och strimla den. Skala och skiva rödlöken tunt. 4.Blanda alla ingredienser i en skål. FRENCH DRESSING 1/2 schalottenlök 2 äggulor 1/2 dl dijonsenap 1/2 dl honung 1/2 dl vitvinsvinäger 2 1/2 dl mild olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka löken. Lägg i en bunke och rör ner äggulor, dijonsenap, honung och vinäger. 2.Droppa i oljan under vispning. Tillsätt 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt ev någon droppe vatten om den är för tjock. FÖR ALLA? Sparrissallad. Gluten-, mjölk- och äggfri. French dressing. Gluten- och mjölkfri. Innehåller ägg. BUFFÉ 4 • 2007 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40