Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé Tel: 08-7282300 Adress: Box 66
30, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@formapg.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@formapg.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Anna Gidgård anna.gidgard@formapg.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Vintips: Jan Samuelson (nyheter presenteras på www.ICA.se/buffe) Red.assistent: Richard Hante richard.hante@formapg.se Korrektur: Peje Hasselqvist Film på www.ICA.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Stefan Malmén Redaktionsråd: Kalle Fahlin, Calle Görman, Anna Hedström, Eva Junevad, Christina Karlsson, Styrbjörn Jägtoft ICA Kort: 033-474790 Övriga frågor: 020-8333 33 (vardagar 9–16) Prenumeration: 021-194602 Pris: 275 kr/helår Produktion: Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Grafit Tryck: Roto Smeets 341 366 FOTO PEPE NILSSON Bjudrätter för många LÄSARNAS BÄSTA I Buffé nr 2 efterlyste vi läsarnas bästa bjudrecept. Nu har vi fått in dem! Till exempel den här läckra Medelhavslasagnen, inskickad av Madelene Rylander i Vännäsby. Fler recept finns på www.ICA.se/buffe MEDELHAVSLASAGNE Lasagnen kan förberedas, är väldigt smakrik och har det där lilla extra. FÖR 10 PERSONER 4 paket bacon (à 140 g) 4 gula lökar 6 vitlöksklyftor Därför får du Buffé Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för cirka 1000 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. På www.ICA.se kan du se de bästa handgreppen för att laga en del av Bufférecepten. Nästa nummer kommer 15–18 maj Grillpremiär! Vi har varit i Järna och grillat vegetariskt. Där ligger sesampanerade bönbiffar på grillen och serveras med underbara sallader och en läcker fänkålsaioli. Testlagarna provar bland annat inkokt fänkålslax med örtsås. Gert Klötzke bjuder på såser och sallader som är salta och syrliga, heta och rökiga – något för alla smaker och sommarens alla grilltillfällen. 4 burkar krossade tomater 2 msk timjan 2 msk chilipulver 2 burkar keso à 500 g 1 paket tinad fryst hackad spenat (à 450 g) 1 paket gröna lasagneplattor (500 g) 6 tomater 4 dl riven ost salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Klipp baconet i småbitar och fräs ca 5 minuter i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ner i grytan. Fräs tills löken blivit mjuk. 3.Häll i krossade tomater och låt småputtra några minuter. 4.Krydda med salt, peppar, timjan och chilipulver. Ta grytan från plattan och rör ner keso och spenat. 5.Varva röran med lasagneplattor i två stora gratängformar. Börja och avsluta med röra. Garnera med skivade tomater och strö över riven ost. Gratinera i ugnen 30–35 minuter. Servera gärna med en parmesan- och valnötssallad, recept på www.ICA.se/buffe Tips! Kan med fördel förberedas dagen före och gratineras/värmas när gästerna kommer. VANN LINNEAS BOK 50 Vi har läst och provlagat, och femtio läsare kommer att få boken »Festfixaren« – hela listan finns på www.ICA.se/buffe och där finns också fler recept. Vegetariskt på grillen. Lördagsgott med veggo. Testlagaren Agron Basha. BUFFÉ 4 • 2007 39
Buffé Sida 40