Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 testlagarnaAPRIL SÅ HÄR TYCKER VI OM
: Laxpytt med romsås ÅSA KARLSSON LAXPYTT MED ROMSÅS Medan potatisen och grönsakerna sköter sig själva i ugnen steker du krispiga laxbitar och serverar det hela med en mer eller mindre pepparrotshet romsås. En fräsch och smart allt-i-ett-rätt. Och det blev rätten som fick högst poäng av testlagarna den här månaden. FÖR 4 PERSONER 600 g skinn- och benfri laxfilé 500 g mandelpotatis (alt vanlig potatis) 1/2 zucchini (ca 150 g) 1 rödlök 150 g gröna bönor (frysta eller färska) 3 msk hackad dill 1 burk lättcrème fraiche (2 dl) 1 burk stenbitsrom (80 g) 1/2–1 msk riven pepparrot 1 citron 100 g körsbärstomater olivolja flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj/skrubba ev potatisen och skär den i bitar. 2. Skär zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och 2 msk olja i en långpanna. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Vänd en gång. 3. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salta och peppra. Vänd ner dillen. 4. Rör ihop lättcrème fraiche, rom och pepparrot. 5. Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körsbärstomater. Bjud romsås och citronklyftor till. FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: använd mjölkfri crème fraiche, Sour supreme. En jättegod rätt som var enkel att laga och även gillades skarpt av barnen. Hela familjen hjälptes åt att laga. Spännande med mandelpotatis, som vi aldrig provat. Mormor och morfar var på besök och fick provsmaka. Även de tyckte att det var jättegott. Såsen räckte inte, den var supergod så andra gången dubblade vi mängden. BETYG: 4,3 VIKTOR GYLLBÄCK En rätt som är enkel att laga och väldigt god. Hade lite extra citron i såsen andra gången. Ruggigt gott det här. Plus att det såg väldigt bra ut. Bra helhet. Kommer att laga det igen. Ofta! BETYG: 4,6 TONJE BENGTSSON Vi tyckte om det jättemycket. Barnen valde bort romkornen men gillade potatisen och fisken som den var. Vid andra tillagningen hade vi pressad potatis till och tillagade grönsakerna i ugnen. Den gången hade vi bara pepparrot i såsen, och vi tvistade om vilken av omgångarna som var godast. Ingen vann – båda var godast! BETYG: 4,2 BUFFÉ 4 • 2007 25 Månadens favoriträtt
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40