Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Testlagat i april Festligt och smakr
ikt – i all enkelhet. Denna månad lagar testlagarna rätter som gör det lätt att samla både familj och vänner. Gröna, syrliga smaksättare lyfter kycklingpastan, den fräscha laxpytten samt gnocchin med bacon. Laxpytten blev testlagarnas favorit. Vilken blir din? RECEPT LISELOTTE FORSLIN FOTO ULRIKA EKBLOM Viktor,Tonje och Åsa. SÅ HÄR TYCKER VI OM: Pasta med kyckling & citron- och basilikasås ÅSA KARLSSON PASTA MED KYCKLING & CITRON- OCH BASILIKASÅS Med saftiga kycklinglårfiléer och en krämig sås med frisk smak av citron och basilika blir det härliga smaker. »Mmm… vad gott!« sa hela redaktionen och gjorde sitt bästa för att inte en droppe av den goda såsen skulle vara kvar till disken. FÖR 4 PERSONER 400 g pasta av valfri sort 500 g kycklinglårfilé 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl vitt vin 3 dl »kraftig« kycklingbuljong (3 dl vatten + 1 msk fond) 2 dl lättcrème fraiche 1 citron (skalet) 1 kruka basilika olivolja till stekning salt, nymalen svartpeppar svarta oliver till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Tillaga pastan enligt anvisning på paketet. 2. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta, peppra och ställ åt sidan. 3. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en vid kastrull utan att det tar färg. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår. 4. Rör i crème fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer. 5. Låt kycklingen sjuda 3–4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och garnera med svarta oliver. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden. Använd mjölkfri crème fraiche, Sour supreme. Gör äggfri: använd äggfri pasta och kontrollera innehållet i fonden. Tips! Kolla in årets testlagare på www.ICA.se/buffe – där avslöjar de sina mathemligheter… Jättelätt att laga och jättegott! Båda tjejerna var med vid tillagningen och kunde knappt bärga sig tills vi var klara. Mamma, det här var supergott! sa Sandra och tog en jätteportion till. Vid andra provlagningen sa min son: Ändra inte på något, det här var supergott! Vi har också bjudit hem gäster och lagat rätten likadant igen. Så två vuxna och sex barn har fått tycka till och betyget blev jättegott för alla. Vi kommer garanterat att laga rätten igen. BETYG: 4,3 VIKTOR GYLLBÄCK Jättelätt att laga och gott. Fullkornspasta funkade inte riktigt. Jag föredrar vanlig tagliatelle. Andra gången tog jag spenattagliatelle. Tog skumpa i stället för vitt vin – det gick hur bra som helst. Tänk på att använda riktigt bra oliver, till exempel kalamata. BETYG: 4,0 TONJE BENGTSSON Enkelt att laga och jättegott! Såsen var supergod men barnen pillade bort oliverna. Vi tog lite mindre citron andra upplagningen och massor med basilika, och det blev om möjligt ännu godare. Vi gjorde oss till lite och kokade hemmagjord pasta. Det förhöjde också rätten. BETYG: 4,4 22 BUFFÉ 4 • 2007
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40