Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Meny Kycklingspett med hoisinsås (re
cept på sid 10 & 31) Ugnsbakad rosépepparlax med krämig dillpotatis samt sparrissallad Charlotte med bär (recept på sid 18) UGNSBAKAD ROSÉPEPPARLAX FÖR 10 PERSONER 2–21/2 kg laxfilé 2 msk rosépeppar 1/2 tsk vitpeppar 1 dl socker 1/2 dl salt 10 cm purjolök GÖR SÅ HÄR: 1.Putsa laxen. Krossa pepparsorterna i mortel. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på. 2.Lägg plast på laxen och låt den stå svalt några timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt. 3.Sätt ugnen på 175°C. Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. Lägg bitarna på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm. FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri. SALT CITRONHACK 4 citroner 2 dl socker 2 msk salt GÖR SÅ HÄR: 1.Skölj och skala citronerna med en potatisskalare så att endast det gula kommer med. Koka skalen i vatten och byt vatten 3 gånger. 2.Skär bort det vita på citronerna. Ta bort kärnorna. Hacka citronköttet. 3.Blanda socker och salt i en bunke. Lägg i citronhacket. Låt ligga ett par timmar. 4.Strimla de kokta skalen fint och blanda med det picklade citronköttet. FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri. KRÄMIG DILLPOTATIS FÖR 10 PERSONER 1 1/2 kg färskpotatis 150 g sockerärter 5 cm purjolök 3 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 msk senap TANDOORIKYCKLING MED FRÄSCH SALLAD OCH GODA RÖROR På www.ICA.se/buffe bjuder vi på ytterligare en utmärkt festmeny som passar att servera till många gäster. 1 dl hackad färsk dill salt, svartpeppar dillkvistar och cocktailkapris till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna. Halvera potatisarna. 2.Strimla sockerärterna. Skär purjolöken i tunt. 3.Blanda gräddfil, majonnäs, senap, dill, 1 1/2 tsk salt och 1 tsk peppar i en bunke. Vänd i potatis, sockerärter och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Garnera med dillkvistar och cocktailkapris. Tips! Förvaras salladen kallt till nästa dag kan den bli lite torr. Tillsätt lite mjölk så blir den krämig igen. FÖR ALLA? Glutenfri. Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ tex Sour supreme och använd äkta majonnäs. Späd ev med lite vatten i stället för mjölk. Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller öka på gräddfilen och smaksätt med lite fransk senap. 16 BUFFÉ 4 • 2007 FÖRBERED: 2–3 dagar före: Gör inköp. 1–2 dagar före: Gör citronhack. Koka potatis. Dagen före: Blanda allt till potatissalladen förutom dill. Grava och ugnsbaka laxen. Ställ kallt. 2–3 timmar före servering: Blanda dill i potatissalladen. Om laxen ska serveras varm/ljummen kan den värmas i ca 20 minuter i 100°C, eller så får den stå framme en halvtimme. Ett annat alternativ är att man väntar med att ugnsbaka laxen till 1 timme före servering. Dryckestips! Ugnsbakad rosépepparlax med krämig dillpotatis Ett vitt halvtorrt, lite blommigt vin, tex Dreams, Tyskland (nr 5837, 66 kr), passar bra. ALKOHOLFRITT Sutter Home Fre (nr 1941, 38 kr) är ett utmärkt altternativ.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40