Loading...
Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till
NYÅR Välj dessert KARDEMUMMAMOUSSE MED ÄPPLE OCH
ROSTAD VIT CHOKLAD 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g vit choklad 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 1 tsk kardemummakärnor 1 dl strösocker 3 äggulor 3–4 små röda äpplen I GLASET Ifall man bara ska dricka ett sött vin så ska det vara tokaj. Tokaj finns i flera olika prisklasser och har en fin ton av torkad frukt, saffran och kola. GÖR SÅ HÄR 1. Hacka den vita chokladen och lägg i en kastrull. Smält chokladen på medelvärme under omrörning. Rör tills chokladen är mörkt gyllene och brynt. Den ska bli lite grynig. Häll upp i en bakpappersklädd form och ställ i frysen. När den är fryst, ta ut den och hacka i grova bitar. Ställ tillbaka i frysen. 2. Värm grädde, mjölk och kardemummakärnor i en kastrull, koka ej. Rör ihop socker och äggula. Häll gräddmjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 82 °C, koka ej. Låt svalna och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar. 3. Skala och skär äpplet i tärningar. Vispa moussen fluffig med elvisp. Fördela moussen i 6 glas eller skålar. Toppa med äpple och den rostade chokladen. 19 BUFFÉ #12/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat!