Buffé PÅSKENS BÄSTA Säsongens godaste högtid närma
r sig med stormsteg. I påsk dukar vi upp för ett generös
PÅSK MISSA INTE Det här saftiga brytbrödet är pås
kbufféns absoluta höjdpunkt! BRYTBRÖD MED PARMESAN OCH SALVIA GÖR SÅ HÄR 1 dl mjölk 25 g färsk jäst 2 stora ägg 5 ½ dl vetemjöl 330 g 1 tsk salt ½ msk strösocker 2 dl riven parmesan 150 g rumsvarmt smör 15 hackade salviablad 1 hackad vitlöksklyfta ägg till pensling flingsalt 1. r ölken till finervart, . Smula jästen i en bunke till en köksmaskin med degkrok, tillsätt mjölken och rör tills jästen löses upp. 2. Rör ner ägg, mjöl, salt, socker och parmesan och blanda ihop. Tillsätt 100 g smör lite i taget och kör degen tills den är glansig och smidig, ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur 1 timme. 3. Bryn 50 g smör i kastrull. Ta från värmen och tillsätt salvia och vitlök. Häll upp i en skål och låt svalna. 4. Lägg degen på en mjölad bänk. Kavla ut till en ca 30 x 20 cm stor platta. Pensla på smöret och rulla ihop. Skär i 9 bitar och lägg i en smord ugnsform, ca 20 x 25 cm. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 200 °C. Pensla brödet e ppvispat och strö över insalt. Ställ in i mitten av ugnen, sänk temperaturen till 175 °C och grädda ca 30 minuter. TIPS Baka brödet dagen innan, förvara i plastpåse i skafferi och värm vid servering. 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 21 BUFFÉ #03/2022
Buffé DEJLIGA DELIKATESSER Sprudlande vårkänslor s
erveras bäst på rågbröd: prova våra recept på danska smö
Buffé LÄNGE LEVE BAKELSERNA! Prinsess, Napoleon oc
h Budapest – vi guidar dig till de klassiska bakverken.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match! Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR En glutenfri nyhet, miljömär
kt lax, frysta favoriter och ICA Kökets bästa tips för p