Buffé PÅSKENS BÄSTA Säsongens godaste högtid närma
r sig med stormsteg. I påsk dukar vi upp för ett generös
Buffé DEJLIGA DELIKATESSER Sprudlande vårkänslor s
erveras bäst på rågbröd: prova våra recept på danska smö
SMÖRREBRÖD TIPS Baka eget danskt rågbröd, recept
hittar du på buffe.se SMÖRREBRÖD MED TORSK OCH PURJOLÖK 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 liten purjolök ca 150 g 300 g torskfilé i bit 4 msk olivolja 2 msk hackad kapris 4 skivor rågbröd salt, svartpeppar persilja att toppa med Äppelsenap 3 små äpplen 2 msk olivolja 1 tsk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 2 msk grov senap GÖR SÅ HÄR 1. Äppelsenap: Sätt ugnen på 225 °C. Dela och kärna ur äpplena. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna lite. Sänk temperaturen i ugnen till 200 °C. Mixa äpplena slätt med olja, citronskal och -juice och blanda med senap och 2 krm salt. 2. Ansa purjolöken, dela längsmed och skölj noga. Lägg purjolöken på en plåt och blanda med 2 msk olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Baka i ugnen ca 20 minuter tills den fått färg och är mjuk. Låt svalna lite. 3. Sänk temperaturen i ugnen till 125 °C. Dela torsken i 4 bitar. Lägg torsken i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 56 °C. 4. Dra purjolöken i långa strimlor och blanda med 2 msk olja och kapris. Bryt torsken i bitar och lägg på rågbrödet med purjolöken och äppelsenap. Toppa med persilja och peppar. Recept på smörrebröd med fläsk, syrade röbetor och senapsmajonnäs hittar du på buffe.se Smörrebröd med grillad kyckling och svamp SMÖRREBRÖD MED GRILLAD KYCKLING OCH SVAMP 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 rödlök 4 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 300 g blandad svamp t ex champinjon och portabello 1 kruka basilika 3 msk olivolja 3 msk smör 1 msk finrivet citronskal 2 dl vispgrädde 25 BUFFÉ #03/2022 2 kycklingfiléer, gärna med skinn, ca 300 g 4 skivor rågbröd salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i en skål och blanda med 1 krm salt, 2 msk citronjuice och honung. Låt stå ca 15 minuter. 2. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Hacka ½ kruka basilka. Stek svampen i 2 msk olja och smöret tills den får färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar och tillsätt 2 msk citronjuice. Ta åt sidan ca 1 dl av svampen och blanda med citronskal och basilika. 3. Tillsätt grädden på svampen i stekpannan och låt koka ihop, smaka av med salt och peppar. 4. Krydda kycklingen med ½ tsk salt och stek i 1 msk olja ca 4 minuter per sida tills den är gyllene och genomstekt med 72 °C i innertemperatur. Låt vila ca 5 minuter. 5. Skär kycklingen i skivor och lägg på rågbröd med den krämiga svampen, den marinerade svampen och rödlöken. Toppa med resten av basilikan.
Buffé LÄNGE LEVE BAKELSERNA! Prinsess, Napoleon oc
h Budapest – vi guidar dig till de klassiska bakverken.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match! Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR En glutenfri nyhet, miljömär
kt lax, frysta favoriter och ICA Kökets bästa tips för p