Buffé PÅSKENS BÄSTA Säsongens godaste högtid närma
r sig med stormsteg. I påsk dukar vi upp för ett generös
Buffé DEJLIGA DELIKATESSER Sprudlande vårkänslor s
erveras bäst på rågbröd: prova våra recept på danska smö
Buffé LÄNGE LEVE BAKELSERNA! Prinsess, Napoleon oc
h Budapest – vi guidar dig till de klassiska bakverken.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match! Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR En glutenfri nyhet, miljömär
kt lax, frysta favoriter och ICA Kökets bästa tips för p
SOFIAS SPANING krämig pastadröm STYLING OCHRECEPT
SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Min favoritpasta just nu har allt: den är enkel, lyxig och fyllig i smaken. Lika ljuvlig till vardags som till fest! Vill du se hur man gör pastan steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. VODKAPASTA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 dl tomatpuré ½ tsk chilifl akes ½ dl vodka 2 ½ dl vispgrädde 400 g pasta t ex penne salt, svartpeppar hyvlad parmesan och basilika GÖR SÅ HÄR VISSTE DU ATT... ... alkoholen bidrar med smakintensitet? Majoriteten av alkoholen kokar bort vid tillagning, men hur mycket alkohol som blir kvar beror på koktid och koktemperatur. TÄVLA OM BOKEN ÄGG: RECEPT & TEKNIK Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Ägg: recept & teknik” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Ägg: recept & teknik”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 mars. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad är namnet på de holländska minipannkakorna som görs med jäst i smeten? A Pannekoeken B Bitterballen C Poffertjes 2. Vilken ingrediens kännetecknar budapestrullen? A Kiwi B Aprikos C Mandarin 1. Skala och hacka vitlöken. Fräs i oljan tills den får lite färg. Tillsätt toatpr och chili akes 3. Vilket ämne har endiven brist på vilket gör den blek i färgen? A Antocyanin B Klorofyll C Karoten Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Sofia Nilsson, receptkreatör och fräs ytterligare ca 5 minuter på medelvärme. Häll ner vodkan och låt koka någon minut. 2. Rör ner grädden och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1–2 dl av pastavattnet. Rör ner pastan och pastavattnet och låt koka ihop. Toppa med parmesan och basilika. Buffé #04 kommer 21–22 april 39 BUFFÉ #03/2022