Buffé PÅSKENS BÄSTA Säsongens godaste högtid närma
r sig med stormsteg. I påsk dukar vi upp för ett generös
Buffé DEJLIGA DELIKATESSER Sprudlande vårkänslor s
erveras bäst på rågbröd: prova våra recept på danska smö SMÖRREBRÖD DEJLIGA SMÖRREBRÖD MED POTATIS OCH SPARRIS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g små potatisar 1 knippe grön sparris 250 g 4 skivor rågbröd 1 liter frityrolja 1 ask smörgåskrasse olivolja salt, svartpeppar Solroskräm 2 dl solroskärnor 2 msk äppelcidervinäger ½ dl olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Solroskräm: Lägg solroskärnorna i en kastrull med 4 dl vatten och koka 10 minuter. Häll av och lägg i en stark blender med ca 1 dl vatten, vinäger, olivolja, ½ tsk salt och 1 krm peppar och mixa till en slät kräm. Låt svalna. 2. Tvätta potatisen noga. Spar 2 potatisar till fritering. Koka resten mjuka i saltat vatten. Låt svalna lite. 3. Skiva de 2 råa potatisarna tunt, gärna på mandolin, och lägg i en bunke med kallt vatten. Hetta upp frityroljan i en kastrull till 170–180 °C. Häll av vattnet och torka potatisskivorna helt torra med kökshandduk. Fritera potatisen gyllene. Lyft upp, låt rinna av och strö över lite salt. 4. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Dela sparrisen i 2–3 bitar och blanda med 1 msk olivolja. Grilla i en grillpanna eller stek 1–2 minuter runtom. 5. Skala den kokta potatisen och skiva. Fördela solroskräm, potatis och sparris på rågbröden. Toppa med friterad potatis, klippt krasse och svartpeppar. RECEPT OCH STYLING MIKKEL KARSTAD FOTO ANDERS SCHØNNEMANN DELIKATESSER 23 BUFFÉ #03/2022 Trevliga att servera och enkla att variera: den danska specialiteten smörrebröd är precis vad vi vill äta i vår. Här är 5 recept att prova!
Buffé LÄNGE LEVE BAKELSERNA! Prinsess, Napoleon oc
h Budapest – vi guidar dig till de klassiska bakverken.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match! Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR En glutenfri nyhet, miljömär
kt lax, frysta favoriter och ICA Kökets bästa tips för p