Buffé PÅSKENS BÄSTA Säsongens godaste högtid närma
r sig med stormsteg. I påsk dukar vi upp för ett generös
Buffé DEJLIGA DELIKATESSER Sprudlande vårkänslor s
erveras bäst på rågbröd: prova våra recept på danska smö
SMÖRREBRÖD SMÖRREBRÖD MED ÄGG OCH FÄNKÅL 4 PERSON
ER / 45 MIN INGREDIENSER 3 msk helt bovete 1 fänkål 2 msk olivolja 1 tsk fi nrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 4 ägg 4 rädisor 4 skivor rågbröd 1 ask smörgåskrasse salt, svartpeppar hackad persilja att toppa med Örtmajonnäs 1 äggula 1 msk senap 1 msk äppelcidervinäger 1 ½ dl neutral rapsolja 2 dl fi nhackade blandade örter t ex persilja, dragon GÖR SÅ HÄR 1. Örtmajonnäs: Vispa ihop äggula, senap, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning och vispa till en majonnäs. Rör ner örterna. 2. Rosta bovetet i en torr stekpanna 2–3 minuter tills det får lite färg. Låt svalna. 3. Skär fänkålen i cm-tjocka skivor. Blanda med olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Grilla fänkålsskivorna i en grillpanna ca 2 minuter per sida. Lägg i en skål och blanda med citronskal och -juice. 4. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner äggen och koka 7–8 minuter. Spola kalla och skala. 5. Skiva rädisorna tunt. Halvera äggen och lägg på rågbröd tillsammans med fänkålen, majonnäsen och rädisorna. Toppa med bovete, klippt krasse och persilja. MISSA INTE Ett smörrebröd med vårens smaker! 27 BUFFÉ #03/2022
Buffé LÄNGE LEVE BAKELSERNA! Prinsess, Napoleon oc
h Budapest – vi guidar dig till de klassiska bakverken.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match! Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR En glutenfri nyhet, miljömär
kt lax, frysta favoriter och ICA Kökets bästa tips för p