Buffé PÅSKENS BÄSTA Säsongens godaste högtid närma
r sig med stormsteg. I påsk dukar vi upp för ett generös
Buffé DEJLIGA DELIKATESSER Sprudlande vårkänslor s
erveras bäst på rågbröd: prova våra recept på danska smö
Buffé LÄNGE LEVE BAKELSERNA! Prinsess, Napoleon oc
h Budapest – vi guidar dig till de klassiska bakverken.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match! Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR En glutenfri nyhet, miljömär
kt lax, frysta favoriter och ICA Kökets bästa tips för p
ICAs EGNA SIDOR N miljömärkt lax I höstas kunde v
i i ICA-butiker runt om i landet äntligen se resltatet av ett era rs lnt ilöarete Scertifiera färsk lax från ICA. Lär dig mer här! ICA JOBBAR STÄNDIGT för en mer hållbar utveckling av livsmedelsbranschen. Att nu kunna erbjuda ASC-certifierad färsk lax i kyldisken är ett stort steg för kategorin att bidra till ICAs miljöarbete. Lovisa Rothman, kategorichef för färsk fisk och skaldjur på ICA, berättar mer. Varför gör ICA denna satsning? – Att arbeta med hållbarhetsfrågor är en central prioritering för ICA och eftersom vi svenskar äter mycket lax är det för oss självklart att kunna erbjuda våra kunder ett mer miljömässigt ansvarsfullt val. Vad innebär ASC-certifierad lax? – Miljömärkta produkter är ett sätt för ICA att se till att våra egna märkesvaror är mer ansvarsfullt producerade. ASC används för odlad fisk och skaldjur som produceras på ett miljömässigt och socialt hållbart sätt. Det kan till exempel handla om bevarande av vattenresurser och biologisk mångfald, att fiskfoder kommer från ansvarsfulla källor samt minskad användning av antibiotika för att förebygga sjukdomar. Varför är det viktigt som konsument att välja ASC-märkt lax? – Genom att välja ASC-certifierad lax bidrar du som kund till ett mer ansvarsfullt vattenbruk. ASC-certifierade laxodlingar minimerar påverkan på det lokala ekosystemet på flera plan, bland annat genom utveckling och genomförande av konsekvensanalyser för att skydda biologisk mångfald, minskad påverkan på havsbotten och gränsvärden för utsläpp av näringsämnen. 37 BUFFÉ #03/2022 LOVISA ROTHMAN GÖR: Kategorichef ICA färsk fisk och skaldjur BOR: Stockholm ASC (Aquaculture Stewardship Council) är en internationell märkning för odlade fisk- och skaldjursprodukter. ASC granskar miljö- och sociala aspekter så att odlingarna är ansvarsfulla. R I C A s E A G S I D O