TREND våfflor RESTAURANG Våffeldagen varje dag, å
ret runt! TILL DET MYSIGA caféet Älskade traditioner på Södermalm vallfärdar såväl lokalbor som turister. Anledningen? V-å-f-f-l-o-r! Här har man låtit kreativiteten och matglädjen öa och skapat rtter r e klassiska, eliska och s kallae raes velraps serveras med grandiosa toppings och fyllningar med såväl salta som söta smaker. r finns rnchavoriten es eneict rae, lnchvan vean alael ae och essertröen leon cr ae. Och för den som tycker att less is more går det såklart att få en helt vanlig men alldeles nerart rasi va e heor slt och grädde. Du hittar Älskade traditioner på Södermannagatan 42 i Stockholm. 189 000 Ungefär så många inlägg finns det med hashtagen #belgianwaffle på Instagram CROISSANTÄLSKARE, Just som vi trodde att vi redan smakat det mesta som sötsaksvärlden har att erbjuda uppfann internet croes croissanter gräddade i våffeljärn! fiken p att testa Gör så här: 2 PERSONER / 30 MINUTER Tina 2 frysta obakade croissanter. Grädda croissanterna i ett våffeljärn. Toppa med vispad re, hallon och orsocker eller lönnsirap. TIPS SE HIT! Sugen på en salt våffeltrend? Så kallade chaffles görs på en smet med bara ägg och ost, du hittar recept på buffe.se LADDA UPP INFÖR våffeldagen den 25 mars med de frasigaste recepten och tipsen här! TRE FRÅGOR TEA MALMEGÅRD Kock Varför känns våfflor ständigt aktuellt? – Våfflor är en himla tacksam grund som uppskattas av många. De kan serveras som såväl frukost och brunch som lunch och middag, samt såklart både i söt och salt form, vilket gör det kul och enkelt att variera. Vilken är den godaste våfflan du ätit? – När jag var liten och var i Sälen med min familj brukade vi gå till hotell Gammelgårdens mysiga våffelstuga. Deras nygräddade våfflor som serveras med kall grädde och hjortronsylt ligger mig lite extra kärt om hjärtat. Finns det något knep för att få sina våfflor sådär härligt frasiga? – Jag har ett dunderrecept där jag använder vispad grädde i smeten, det tycker jag gör våfflorna extra frasiga! TEAS BÄSTA VÅFFELRECEPT För 6 personer: Vispa ihop 2 dl vetemjöl, ½ tsk mortlad karea, l fint inkel eller veteöl och 50 g brynt smör. Vispa 3 dl vispgädde och vänd ner. Grädda i varmt våffeljärn tills van tt lite r. 8 BUFFÉ #03/2022
Buffé PÅSKENS BÄSTA Säsongens godaste högtid närma
r sig med stormsteg. I påsk dukar vi upp för ett generös
Buffé DEJLIGA DELIKATESSER Sprudlande vårkänslor s
erveras bäst på rågbröd: prova våra recept på danska smö
Buffé LÄNGE LEVE BAKELSERNA! Prinsess, Napoleon oc
h Budapest – vi guidar dig till de klassiska bakverken.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match! Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR En glutenfri nyhet, miljömär
kt lax, frysta favoriter och ICA Kökets bästa tips för p