BUFFÉ BESÖKER GRYTBRÖD 8–10 BITAR / ÖVER 60 MIN I
NGREDIENSER 25 g färsk jäst 7 dl vetemjöl 1 ½ dl dinkel- eller finmalet rågmjöl ¾ msk salt GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke och rör ner 5 dl kallt vatten. Tillsätt mjöl och salt och rör till en lös deg. 2. Lägg degen i en bakpappersklädd gryta eller form ca 20 cm i diameter. Täck med en fuktig kökshandduk och låt jäsa i kylen över natten. 3. Ta fram och låt stå i rumstemperatur 20 minuter. Sätt ugnen på 225 °C. Gör några snitt i brödet och strö över lite mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 minuter. SILL MED SENAPSKRÄM OCH KRASSE 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 förp 5-minuterssill 430 g 1 msk gula senapsfrön 1 dl vispgrädde 1 msk skånsk senap 1 msk dijonsenap smörgåskrasse till servering Picklade senapsfrön ¼ dl ättiksprit (12 %) ½ dl strösocker 2 msk gula senapsfrön 1 msk bruna senapsfrön GÖR SÅ HÄR 1. Picklade senapsfrön: Koka upp ättika, socker och 1 dl vatten. Häll över senapsfröna och låt svalna. Låt stå i kylen över natten. 2. Häll av och skär sillen i bitar. Mortla senapsfröna. Vispa grädden och blanda med senapen. Toppa sillen med grädden, mortlade senapsfrön, picklade senapsfrön och klippt krasse. TIPS Servera gärna med kokt potatis. 11 BUFFÉ #03/2023
Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la